Przeziębienie, kaszel
- Szczegóły
- Opublikowano: 24 luty 2010
W przeziębieniu, kaszlu stosuje się tzw. miód cebulowy, który uzyskamy w następujący sposób: 2-3 duże cebule drobno siekane, pół szklanki miodu - zmieszać i odstawić na 3-5 godzin. Następnie dodać 1 szklankę przegotowanej letniej wody - całość zmieszać i pozostawić na kolejne 3 godziny. Po tym czasie wyciśnięty miód cebulowy zlewamy do butelki.
Dawkowanie: po 1 łyżce kilka razy dziennie. Po przyjęciu miodu cebulowego nic nie jeść i nie popijać przez 30 minut.
Miód anyżowy - skuteczny na przeziębienia, szczególnie w miesiącach chłodnych przedwiośnia i przedzimia.
Składniki: 0,5 litra płynnego miodu, 3 łyżki zmielonych nasion anyżu, 3 łyżki zmielonego nasienia lnianego, 3 łyżki zmielonych nasion kozieradki.
Zioła wymieszać z miodem, stosować 3-4 razy dziennie po 1 łyżce między posiłkami.
Komentarze obsługiwane przez CComment